Wij zijn Joey van de Grijp en Nathalie van de Grijp, eigenaren van stal Van de Grijp en tevens broer en zus.

 

"Vanaf mijn zevende ben ik actief met paarden. Begonnen met mijn mooie zwarte shetlander Breezer. Op mijn 11e heb ik er een C pony bij gekregen. Al snel was ik uitgegroeid op beide pony's en hebben we besloten de C pony in te ruilen tegen mijn eerste wedstrijd pony "Tops". Breezer mocht uiteraard blijven en zou bij ons doodgaan. Breezer is 22 jaar geworden en is 12 jaar bij ons geweest.
Met mijn pony Tops ben ik op dertien jarige leeftijd begonnen in de springsport. Uiteindelijk ben ik met hem M springen geworden. Op mijn 16e hebben we de Tops verkocht en hebben we mijn huidige topper Cayenne JC gekocht. De bedoeling was verder te komen in de springsport. Uiteindelijk ben ik bij het Z springen gestopt en verder gegaan met de dressuur. Naast het springen ben ik ook altijd dressuur blijven rijden met Cayenne en dat leek uiteindelijk beter bij mij te passen. Intussen zijn we een L1 reservekampioenstitel, M1 kampioenstitel en een Lichte tour klassering verder. Door de jaren heen heb ik me op verschillende bedrijven weten te ontwikkelen. Via mijn opleiding 'Paardensport' heb ik op verschillende bedrijven mogen stage lopen en werken. Ik heb meerdere paarden op mogen leiden naar het Z en hoger. 

 

Oktober 2017 hebben we de stap genomen een eigen bedrijf te beginnen en hebben een complex in Echtenerbrug gekocht. Binnen het bedrijf houd ik mij bezig met het zadelmak maken, opleiden, en uitbrengen van de paarden." -Joey van de Grijp- 

"Net als vele andere paardenmeisjes ben ik op 8-jarige leeftijd begonnen met paardrijden op de manege. Na een aantal jaren vol enthousiasme in de manegelessen te hebben mee gereden kreeg ik mijn eerste eigen pony toen ik 12 jaar was. 

Op mijn 18e ben ik voor het eerst wedstrijden gaan rijden en omdat ik op deze leeftijd bij de paarden kon starten hebben mijn ouders een 3-jarige Friese ruin, Teatse, voor mij gekocht. Na een paar jaar wedstrijden te hebben gereden met dit paard is hij verkocht naar Oostenrijk.

Daarna hebben we, Darco, een 3-jarige Veron gekocht. Dit paard heeft Joey voor mij beleerd en met begeleiding van hem heb ik dit paard opgeleid tot het M1. 

Daarna ben ik begonnen met de opleiding Diermanagement aan het Van Hall Larenstein. Doordat mijn opleiding veel tijd kostte ben ik tijdelijk gestopt met paardrijden. Na een jaar ben ik Joey gaan helpen met zijn (trainings)paarden (wedstrijden, verzorging etc.). Deze samenwerking bleek heel succesvol te zijn en van hieruit hebben we besloten samen een bedrijf op te zetten. Dit heeft geresulteerd in Stal van de Grijp." 
-Nathalie van de Grijp-