Naast onze liefde voor de dressuursport houden wij ons ook bezig met de fokkerij. Ieder jaar verwachten wij weer veulens uit onze eigen fokmerries. 

Ben jij ook benieuwd naar de veulens die geboren zijn en de veulens die wij komend jaar verwachten? Lees het op deze pagina!

 

Vol verwachting kijken wij weer uit naar de de veulens van 2024! 

      

1. TalenTino JC (Tsjalke 397 x Ids 300) x Lancôme JC (Elite Ibop Sport Doc) v. Hennessy x Negro x Flemmingh 

2. Giano (Glock's Lord of Loxley x Sandro Hit) x Cayenne JC (Elite Sport Doc) v. Tygo x Furore x Jazz 

3. Dante Weltino (Danone I x Welt Hit II) x Lancôme JC (Elite Ibop Sport Doc) v. Hennessy x Negro x Flemmingh

4. Blue Hors St. Schufro (St. Moritz Junior x Blue Hors Don Schufro) x Haliana JC (Elite Sport Doc) v. Lord Leatherdale x Jazz x Juventus

 

Alle 7 veulens van 2023 zijn in goede gezondheid geboren! 

 

Vorig jaar (2022) zijn wij vroeg begonnen met het ET traject van Haliana JC (v. Lord Leatherdale). Dit was een bonusronde want Haliana bleek direct drachtig te zijn van een tweeling van de hengst Painted Black! Beide embryo's zijn terug geplaatst, elk in een aparte draagmerrie. 

Op 24 januari 2023 was daar dan het eerste veulen van dit seizoen. Onze draagmerrie Quincy is bevallen van een prachtig zwart hengstveulen! Gezien zijn kleur konden we niet anders dan hem vernoemen naar zijn vader. De naam van deze stoere, kleine man is Tempting Black JC (Painted Black x Haliana Elite, Sport, Doc v. Lord Leatherdale)

 

De tweelingbroer van Tempting Black liet iets langer op zich wachten. Op 12 februari is hij dan eindelijk geboren! Wederom een prachtig gitzwart hengstveulen. Ook deze kleine man is vernoemd naar zijn vader en omdat hij geen enkele aftekening heeft, krijgt hij de naam Total Black JC. 
Een tweeling, beide zwart, beide hengst en toch totaal verschillend als je ze naast elkaar ziet. Wat bijzonder leuk om te zien.


Deze 12 februari was een drukke ochtend want 20 minuten voordat Total Black JC werd geboren, begon Lavina JC aan haar bevalling. Allemaal hengsten aan het begin van dit veulenseizoen want ook Lavina JC (Elite, Ibop, Doc v. Apache) heeft een hengstveulen gekregen! Dit veulen, genaamd Tiamo JC, is een zoon van de hengst McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I).

 

Op 12 mei werd er weer een klein wondertje geboren. Ditmaal het veulen van Cayenne JC (Elite, Sport, Ibop, Doc, Tygo x Furore). Een prachtig, stoer voskleurig veulen van de hengst Kjento (V. Negro). Ook dit is weer een hengstveulen! Deze stoere man heeft de naam Taycan JC gekregen.

 

En daar was op 26 mei veulen nummer 5. En wat voor één! Een prachtig donkerbruin merrieveulen, genaamd Touch of Lancôme JC, van onze Lancôme JC (Elite, Sport, Ibop, Doc, Hennessy x Negro) en de Duitse hengst Millennium (V. Easy Game). 

 

In juni zijn ook de laatste 2 veulens van dit seizoen gezond geboren! 
Op 13 juni is onze lieve Fame (Elite, Sport, Prok, Fifty Cent x Remy Martin) moeder geworden van een mooi hengstveulen van McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I). Zijn naam is Tyler JC.

Daar achteraan op 18 juni was onze Infinity JC aan de beurt. Zij is bevallen van een eveneens mooi hengstveulen van de Grand Prix hengst Lumen Express (Vivaldi x Sir Sinclair). Een prachtige palomino met de naam, Infinity Expression JC. 

 

 In 2022 hebben we 4 mooie veulens mogen verwelkomen! 

 

* Soriana JC - Glock's Toto Jr. x Haliana JC (Elite, Sport, Doc v. Lord Leatherdale)

* Infinity Faith JC - Mowgli VOD x Infinity JC (v. Le Matsjo)

* SeLancôme JC - Lord Leatherdale x Lancôme JC (Elite, Sport, Ibop, Doc v. Hennessy)

* Sir James JC - Jameson RS2 x Veraline JC (Ster, Sport, Doc v. Furore)

 

Naast onze zelf gefokte veulens is er ook een oude bekende weer terug gekeerd naar onze stallen samen met haar veulen. We hebben dit jaar Fame (Elite, Sport, Prok, Fifty Cent x Remy Martin) weer terug gekocht! Nadat we haar een aantal jaren geleden hebben verkocht, heeft ze bij de Oosterhoeve een aantal prachtige veulens gekregen. In het voorjaar van 2022 heeft Fame een heel mooi valkkleurig merrieveulen gekregen van de Gelderse hengst Edmundo. Wij zijn heel blij en dankbaar dat wij de kans hebben gekregen om Fame samen met haar prachtige veulen, Sage of Fame, weer terug te kunnen kopen.