Naast onze liefde voor de dressuursport houden wij ons ook bezig met de fokkerij. Ieder jaar verwachten wij weer nieuwe veulens uit onze eigen fokmerries. 

Ben jij ook benieuwd naar de veulens die wij komend jaar verwachten? Lees het op deze pagina!

 

In 2022 is het eerste veulen al geboren en verwachten we nog 5 veulens!

 

Op 22 januari is onze draagmerrie Quincy bevallen van een prachtige vosmerrie genaamd Soriana! Soriana is een dochter van Glock’s Toto JR. uit onze Elite, Sport en Doc merrie Haliana JC (V. Lord Leatherdale). Uit grootmoeder Zoriana kwamen al de Kwpn goedgekeurde dekhengsten Mowgli V.O.D. (V. Desperado) en Kjento (V. Negro). Ook de DWB goedgekeurde zoon Lance V.O.D. (V. Glamourdale) komt uit deze topmerrie. Haliana loopt nog in de sport en daarom hebben we er voor gekozen om haar veulen te laten dragen door onze eigen draagmerrie Quincy.

 

In mei verwachten we een veulen van Mowgli V.O.D. (V. Desperado) uit onze eigen cremello pony Infinity JC (V. Le Matsjo). Een bijzondere combinatie omdat de moeder een D-pony is en vader een Kwpn paard. De kleur is al zeker, door de combinatie van cremello en vos kan dit alleen maar een mooie palomino worden.

 

In juli verwachten we een lange lijst met veulens. Als eerste Cayenne JC (V. Tygo) die dragend is van de wereldkampioen bij de 6-jarigen, Kjento (V. Negro). Cayenne JC liep lichte tour en is in het bezit van een Elite, dubbel Sport en een DOC Predicaat.

 

Daarna verwachten we het veulen van Veraline JC (V. Furore) en de hengst Jameson RS2 (V. Blue Hors Zack). Veraline JC liep Lichte tour en is in het bezit van een Ster, Sport en Doc predicaat.

 

En als laatste, op dezelfde dag uitgerekend, de tweeling van onze Lancôme JC (V. Hennessy). De vader is de hengst Lord Leatherdale (V. Lord Loxley). Ze worden gedragen door onze eigen draagmerrie Bibi en de merrie Harmony. Het plan was om via ET één veulen van Lancôme over te zetten in onze draagmerrie, Bibi. Maar toen bleek dat Lancôme drachtig was van een tweeling hebben we de keus gemaakt om een extra draagmerrie te gebruiken. Op deze manier konden beide embryo's in een eigen draagmerrie worden overgezet. We zijn benieuwd naar het resultaat!

 

Ook zijn de eerste merries dit jaar al weer drachtig gescand! In 2023 verwachten wij tot nu toe de volgende veulens.

 

Eind januari verwachten wij wederom via ET maar liefst 2 veulens van Haliana JC (v. Lord Leatherdale). Vader is de hengst Painted Black. Net als dit jaar bij Lancôme, was ook dit een bonusronde. Want het was een tweelingdracht! Hierdoor hadden we de luxe om beide embryo's terug te plaatsen, elk in een aparte draagmerrie. Beide embyo's zijn tot nu toe goed aangeslagen bij de draagmerries. Wij zijn benieuwd naar het resultaat in 2023!

 

In februari 2023 verwachten wij een veulen van onze zelf gefokte Elite, Ibop, Doc merrie Lavina JC (Apache x Tygo). Zij is drachtig van de hengst McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I)