Naast onze liefde voor de dressuursport houden wij ons ook bezig met de fokkerij. Ieder jaar verwachten wij weer nieuwe veulens uit onze eigen fokmerries. 

Ben jij ook benieuwd naar de veulens die wij komend jaar verwachten? Lees het op deze pagina!

 

In 2022 hebben we 4 mooie veulens mogen verwelkomen! 

 

Op 22 januari is onze draagmerrie Quincy bevallen van een prachtige vosmerrie genaamd Soriana JC! Soriana is een dochter van Glock’s Toto JR. uit onze Elite, Sport en Doc merrie Haliana JC (V. Lord Leatherdale). Uit grootmoeder Zoriana kwamen al de Kwpn goedgekeurde dekhengsten Mowgli V.O.D. (V. Desperado) en Kjento (V. Negro). Ook de DWB goedgekeurde zoon Lance V.O.D. (V. Glamourdale) komt uit deze topmerrie. Haliana loopt nog in de sport en daarom hebben we er voor gekozen om haar veulen te laten dragen door onze eigen draagmerrie Quincy.

 

In mei heeft onze eigen cremello pony Infinity JC (V. Le Matsjo) een prachtig palomino merrieveulen gekregen van Mowgli V.O.D. (V. Desperado). Een bijzondere combinatie omdat de moeder een D-pony is en vader een Kwpn paard. De kleur was geen verrassing, door de combinatie van cremello en vos kon dit alleen maar een mooie palomino worden.

 

Het fokken gaat helaas niet altijd allemaal goed. Het veulen van Cayenne JC (V. Tygo), die dragend was van Kjento (V. Negro), is dit jaar te vroeg dood geboren. 

 

In juli is onze draagmerrie, Bibi, bevallen van een heel mooi donkerbruin merrieveulen. Een kopie van haar moeder! Dit veulen is een dochter onze Lancôme JC (V. Hennessy) en is ook vernoemd naar haar moeder. Ze heeft de naam SeLancôme gekregen. De vader is de hengst Lord Leatherdale (V. Lord Loxley). 

 

Het laatste veulen van dit seizoen is een week na SeLancôme geboren. Een prachtig bruin hengstveulen van Veraline JC (V. Furore) en de hengst Jameson RS2 (V. Blue Hors Zack). Dit mooie veulen heeft de naam Sir James gekregen.

 

Naast onze zelf gefokt veulens is er ook een oude bekende weer terug gekeerd naar onze stallen samen met haar veulen. We hebben dit jaar Fame weer terug gekocht! Nadat we haar een aantal jaren geleden hebben verkocht, heeft ze bij de Oosterhoeve een aantal prachtige veulens gekregen en is ze Elite geworden. Afgelopen voorjaar heeft Fame een heel mooi valkkleurig merrieveulen gekregen van de Gelderse hengst Edmundo. Wij zijn heel blij en dankbaar dat wij de kans hebben gekregen om Fame samen met haar prachtige veulen, Sage of Fame, weer terug te kunnen kopen.

 

Voor 2023 verwachten wij maar liefst 7 veulens! 

 

Eind januari verwachten wij wederom via ET 2 veulens van Haliana JC (v. Lord Leatherdale). Vader is de hengst Painted Black. 

Dit was een bonusronde, want het was een tweelingdracht! Hierdoor hadden we de luxe om beide embryo's terug te plaatsen, elk in een aparte draagmerrie. Beide embyo's zijn tot nu toe goed aangeslagen bij de draagmerries. Wij zijn benieuwd naar het resultaat in 2023!

 

In februari 2023 verwachten wij een veulen van onze zelf gefokte Elite, Ibop, Doc merrie Lavina JC (Apache x Tygo). Zij is drachtig van de hengst McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I).

 

Vervolgens verwachten wij een veulen van onze Cayenne JC (Elite, Sport, Ibop, Doc, Tygo x Furore). Helaas is haar veulen afgelopen voorjaar niet levend ter wereld gekomen. Omdat wij wel heel enthousiast waren over deze combinatie hebben we dit jaar dezelfde hengst gebruikt. Dit is gelukt en volgend voorjaar verwachten wij dan ook wederom een veulen van Kjento (V. Negro).

 

Bij Lancôme JC (Elite, Sport, Ibop, Doc, Hennessy x Negro) hebben wij de hengst Millennium (V. Easy Game) uitgekozen. Omdat Lancôme actief is in de sport wordt haar veulen ook dit jaar via ET door één van onze draagmerries gedragen. 

 

Ook Fame (Elite, Sport, Prok, Fifty Cent x Remy Martin) is opnieuw drachtig. Komend voorjaar verwachten we bij haar, net als bij Lavina JC, een veulen van de hengst McLaren.

 

En als laatste van het seizoen is het de beurt aan Infinity (Le Matsjo). Zij is drachtig van de hengst Lumen Express (Vivaldi x Sir Sinclair). Omdat deze hengst voskleurig is en Infinity Cremello, verwachten wij volgend jaar weer een palominoveulen.

 

We kijken weer vol verwachting uit naar het komende veulenseizoen!