Naast onze liefde voor de dressuursport houden wij ons ook bezig met de fokkerij. Ieder jaar verwachten wij weer nieuwe veulens uit onze eigen fokmerries. 

Ben jij ook benieuwd naar de veulens die wij komend jaar verwachten? Lees het op deze pagina!

 

In 2022 hebben we 4 mooie veulens mogen verwelkomen! 

 

Op 22 januari is onze draagmerrie Quincy bevallen van een prachtige vosmerrie genaamd Soriana JC! Soriana is een dochter van Glock’s Toto JR. uit onze Elite, Sport en Doc merrie Haliana JC (V. Lord Leatherdale). Uit grootmoeder Zoriana kwamen al de Kwpn goedgekeurde dekhengsten Mowgli V.O.D. (V. Desperado) en Kjento (V. Negro). Ook de DWB goedgekeurde zoon Lance V.O.D. (V. Glamourdale) komt uit deze topmerrie. Haliana loopt nog in de sport en daarom hebben we er voor gekozen om haar veulen te laten dragen door onze eigen draagmerrie Quincy.

 

In mei heeft onze eigen cremello pony Infinity JC (V. Le Matsjo) een prachtig palomino merrieveulen gekregen van Mowgli V.O.D. (V. Desperado). Een bijzondere combinatie omdat de moeder een D-pony is en vader een Kwpn paard. De kleur was geen verrassing, door de combinatie van cremello en vos kon dit alleen maar een mooie palomino worden.

 

Het fokken gaat helaas niet altijd allemaal goed. Het veulen van Cayenne JC (V. Tygo), die dragend was van Kjento (V. Negro), is dit jaar te vroeg dood geboren. 


In juli is onze draagmerrie, Bibi, bevallen van een heel mooi donkerbruin merrieveulen. Een kopie van haar moeder! Dit veulen is een dochter onze Lancôme JC (V. Hennessy) en is ook vernoemd naar haar moeder. Ze heeft de naam SeLancôme gekregen. De vader is de hengst Lord Leatherdale (V. Lord Loxley). 


Het laatste veulen van dit seizoen is een week na SeLancôme geboren. Een prachtig bruin hengstveulen van Veraline JC (V. Furore) en de hengst Jameson RS2 (V. Blue Hors Zack). Dit mooie veulen heeft de naam Sir James gekregen.

 

Ook zijn de eerste merries dit jaar al weer drachtig gescand! In 2023 verwachten wij tot nu toe de volgende veulens.

 

Eind januari verwachten wij wederom via ET maar liefst 2 veulens van Haliana JC (v. Lord Leatherdale). Vader is de hengst Painted Black. 

Dit was een bonusronde, want het was een tweelingdracht! Hierdoor hadden we de luxe om beide embryo's terug te plaatsen, elk in een aparte draagmerrie. Beide embyo's zijn tot nu toe goed aangeslagen bij de draagmerries. Wij zijn benieuwd naar het resultaat in 2023!

 

In februari 2023 verwachten wij een veulen van onze zelf gefokte Elite, Ibop, Doc merrie Lavina JC (Apache x Tygo). Zij is drachtig van de hengst McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I).