Cayenne JC


Cayenne JC is een dochter van de spring hengst Tygo die zelf presteerde op het hoogste niveau. Onder andere winnaar van de grote VHO troffee van 2008. Moeder is Veraline JC die ook met Joey actief was in het ZZ-zwaar dressuur.

 

Cayenne is als 4-jarige aangekocht en in zowel het springen als dressuur opgeleid. Als 5-jarige heeft ze haar STER-predicaat behaald. Ook is ze in 2018 ELITE verklaard. Ze heeft succesvol gepresteerd op het Z niveau springen (1.30) en is dan ook in het bezit van een SPORT-predicaat springen. Daarnaast liep ze op Lichte Tour niveau en dus is ze ook in het bezit van een SPORT-predicaat dressuur.

 

Op 29 februari 2016 is Cayenne bevallen van een merrieveulen, Lavina JC. Een prachtige nakomeling van de hengst Apache. Inmiddels is deze merrie ook al ELITE verklaard en drachtig van haar 3e veulen. 
 

Op 26 februari 2020 is Cayenne bevallen van een prachtig zwart hengstveulen, genaamd Phantom JC. Phantom JC is een nakomeling van de hengst Toto JR.

 

Op 10 Maart 2021 is Cayenne opnieuw bevallen een gezond veulen. Ditmaal een prachtige zwarte merrie, genaamd Rayvina JC. Dit mooie veulen is een dochter van de hengst Dreamboy.

 

In 2023 heeft Cayenne wederom een prachtig veulen op de wereld gezet. Dit voskleurige hengstveulen kreeg de naam Taycan JC en is een zoon van de wereldkampioen bij de 6-jarigen, Kjento (V. Negro).

 

 

In 2024 verwachten wij bij Cayenne een veulen van de hengst Giano (Glock's Lord of Loxley x Sandro Hit).