Lavina JC is in onze stallen geboren op 29 februari 2016. Een prachtige voskleurige dochter van onze topmerrie Cayenne JC die als 7 jarige al een sportpredicaat springen op haar naam had en een sportpredicaat dressuur. Ze presteerde zelf op Lichte Tour niveau. Cayenne is als jong paard STER verklaard en sinds 2018 is Cayenne ook ELITE verklaard. Oma van Lavina is Veraline JC, deze merrie werd tot 2019 in het ZZ-zwaar uitgebracht.

Vader van Lavina is de tophengst Apache die in de Grand Prix liep onder Emmelie Scholtens. Deze geweldige hengst wist zich in korte tijd in het olympisch kader te rijden.
Een prachtige dochter van een zeer talentvolle merrie met een hart van goud en als vader een tophengst.

 

Lavina heeft in oktober 2019 een IBOP gelopen met 77,5 punten. Daarmee is zij bovenop haar DOC predicaat ook STER verklaard. In de zomer van 2020 is zij op de merriekeuring ELITE verklaard! Ze wordt nu rustig aan opgeleid voor de dressuursport.

 

Lavina is op 28 maart 2021 voor het eerst moeder geworden van een prachtig zwart hengstveulen, Riven JC. Riven JC is een zoon van de hengst Le Formidable. 

 

Inmiddels is Lavina opnieuw drachtig. In maart 2023 verwachten wij een veulen van de hengst McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I)